Plaça de la Vila 1, Cocentaina 03820, Alacant

96 559 00 51

castellano

CAMPANYA #CanviClimàtic 12 mesos 12 gestos

L’escalfament global i el resultant canvi climàtic son alguns dels problemes ambientals més greus que actualment està sofrint el nostre planeta. Aquesta problemàtica ambiental està sent tractada en les agendes polítiques, intentant respondre a totes les qüestions plantejades.

Les activitats humanes alteren el clima, produint un escalfament global molt notori, tant arreu del món com al nostre municipi. Durant els últims 30 anys les activitats humanes han estat a una escala tan gran que els seus efectes han aparegut en forma d’un ascens de temperatura per damunt dels 2ºC, efecte que s’ha pogut notar a Cocentaina, patint canvis de temps que mai s’havien experimentat.

Hi ha estudis que demostren que els canvis futurs seran més greus i més freqüents, per tant s’ha de treballar pera aconseguir frenar aquest canvi climàtic i la primera manera de arribar-hi es adaptant la forma en què fem les coses: tots podem actuar per a reduir el canvi climàtic.

“El #CanviClimàtic es una realitat que tots podem ajudar a frenar: tota acció compta, per menuda que siga”

Contaminació: escalfament global, destrucció de la capa d’ozó, pluja àcida. Aquests resultats son els que volem per al nostre poble? És aquest el planeta que volem deixar a les generacions futures? Volem passar els estius abrigats i les Nadals en samarreta? O volem contribuir a mantenir el nostre poble i el nostre entorn com sempre l’hem conegut? Doncs si vols gaudir del medi ambient com ho has fet fins ara, participa en ‘12mesos 12gestos’, actua davant del canvi climàtic i aconsegueix uns hàbits bons per a tu i per al planeta.

A raó de la COP21 (Conferència sobre el Canvi Climàtic) celebrada a Paris aquest mateix mes de Desembre de 2015, on 195 països es comprometen a avançar conjuntament en la lluita contra el canvi climàtic, l’Ajuntament de Cocentaina també es vol implicar en millorar el seu comportament per a avançar amb ells cap a un nou model de desenvolupament, més net, més sostenible i baix en carboni. Per això, volem presentar el nou programa ‘12mesos 12gestos’, per a promocionar i fomentar la participació de tota la població.

Els objectius que s’han aconseguit a la Conferència de París marquen per primera vegada objectius clars i vinculants en la reducció d’emissions de gasos de efecte hivernacle (GEH) per a tot el món i imposen la revisió cada 5 anys dels esforços realitzats.

Però més enllà de tot el que sha aconseguit, ara toca passar de la emoció a l’acció. Ara som nosaltres els ciutadans els que devem comprometre’ns d’igual manera a favor del medi ambient y contra el canvi climàtic. Ja tenim l’Acord de París, però la seua aprovació i posada en funcionament no servirà de res si no firmem un pacte amb nosaltres mateixos per a sumar esforços a aquest gran compromís internacional del clima.

Necessiten l’Acord de Hipòlit, l’Acord de Mila, l’Acord de Tere, l’Acord de Paco... necessitem sumar acords individuals perquè, des de l’actuació interna de cada casa (reciclatge, estalvi d’aigua, ús eficient de l’energia i la resta d’hàbits de l’ecologia ciutadana) arribem a frenar l’avanç de l’amenaça més gran a la qual s’enfronta la humanitat.

‘12mesos 12gestos’ no és més que 12 senzilles accions que cal dur a terme per tots nosaltres durant tot el pròxim any 2019. Des de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cocentaina treballarem una acció concreta cada mes de l’any, on tractarem de sensibilitzar, fer prendre consciència i motivar la participació de tots vosaltres per a ajudar a frenar el Canvi Climàtic.

Vos proposem moltes activitats, xerrades, exposicions i tot tipus de informació per a dur a terme aquestes accions de la manera més divertida i participativa possible. Vos ajudarem a introduir mesures i comportaments estalviadors, a com fer una compra més ètica i més ecològica, a com fomentar hàbits de consum responsable i, amb tot, adquirir un compromís per a cuidar el medi ambient de manera contínua.

Ajudar al medi ambient des de els xicotets gestos diaris té la seua recompensa. Vos convidem a participar en un any ple d’activitats i de noves experiències, per què en cada casa poseu en pràctica tots els coneixements adquirits.
Amb tot, l’Ajuntament de Cocentaina premiarà la Família més Sostenible de l’any amb un conjunt de productes, per a fer el teu llar més eficient, ecològic i sostenible.

Per a participar sols has d’involucrar-te en el programa i dur un seguiment de les teues accions realitzades durant tot l’any i contar-nos els canvis que has fet tu i la teua família per a frenar el canvi climàtic a la teua pròpia casa. 
Ara sols queda gaudir de l’experiència i la satisfacció de contribuir a preservar el benestar de tots i totes, i d’aconseguir un poble més sostenible!

 

12 MESOS 12 GESTOS

Compartir: