Plaça de la Vila 1, Cocentaina 03820, Alacant

96 559 00 51

castellano

HORA DEL PLANETA - 27 DE MARÇ

2021 és un any crític per a la naturalesa.  Un any en què els líders mundials prendran decisions polítiques clau sobre l'acció climàtica, el desenvolupament sostenible i la naturalesa.

 

Al maig de 2021 tindrà lloc en Kunming (la Xina) la 15a Cimera sobre la biodiversitat, que estava prevista per a octubre de 2020 i que es va haver de retardar amb motiu de la pandèmia. Aquesta reunió, juntament amb la Cimera sobre el Clima 2021, que tindrà lloc al novembre a Glasgow (Anglaterra), que també va haver de ser ajornada a enguany, seran dos moments clau per a aconseguir un pla global ambiciós per a transformar la relació de la societat amb la biodiversitat i garantir que, per a 2050, es complisca la visió compartida de viure en harmonia amb la naturalesa.

 

L'Hora del Planeta és un moviment global per a recordar que la naturalesa és el sistema de suport vital del planeta, que ens brinda tot el que necessitem, des de l'aire que respirem fins a l'aigua que bevem i els aliments que mengem i que hem de defensar-la ara per a salvaguardar la salut del nostre planeta i, al seu torn, la nostra pròpia salut i benestar.

 

El 27 de març apaga la llum entre les 20:30 h i les 21:30 h i connecta't amb la naturalesa

 

Tots i totes sumem en la lluita contra el canvi climàtic i la defensa de la biodiversitat del nostre Planeta. Perquè el propòsit de l'Hora del Planeta no és “només apagar la llum”, és conscienciar-nos i actuar contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat.

 

Durant el mes de març, un gest destinat a afavorir l'eficiència energètica: el 27 de març celebrarem l'Hora del Planeta. En aquesta campanya de repercussió mundial, ens sumarem a apagar els llums dels edificis i dels llocs més emblemàtics de Cocentaina com Castell, àrea recreativa de Sant Cristòfol, entre les 20:30 h i 21:30 h.

 
També a la nostra llar podem realitzar aquest gest:

  • Col·loca bombetes de baix consum, aconseguiràs reduir la despesa energètica de forma considerable.

  • Recorda que els electrodomèstics en standby també estan consumint. Has d'apagar-los completament.

  • Posa la rentadora i el rentavaixella sempre plens.

  • Una forma de refredar la teva casa a l'estiu sense disparar la despesa energètica en l'habitatge és a través de la col·locació de ventiladors de sostre en lloc d'un aparell d'aire condicionat.

  • Revisa les finestres i realitza el manteniment a la teva caldera

En definitiva, es tracta d'implementar aquests senzills hàbits en el teu dia a dia per aconseguir reduir la despesa energètica sense que la teva casa deixe de ser confortable per això; a més de reduir les factura estaràs contribuint a cuidar el medi ambient.


# canviclimàtic: “Tota acció compta per menuda que siga”

Compartir: