Plaça de la Vila 1, Cocentaina 03820, Alacant

96 559 00 51

castellano

Repte Mapamundi

Repte Mapamundi

El Consorci de Residus TERRA i ECOVIDRIO, ens conviden a participar en una campanya de sostenibilitat i sensibilització ambiental dirigida a tota la ciutadania de 37 municipis que conformen el Consorci TERRA.

Es desenvoluparà en el marc d'un concurs de reciclatge, amb el qual es pretén sensibilitzar i transmetre la importància del reciclatge d'envasos de vidre entre la població.

La campanya es desenvoluparà entre els mesos de febrer i març.

 

Sobre la campanya

Es planeja un repte de reciclatge de vidre per categories, atenent al nombre d'habitants de cada municipi:

  • Categoria A: Municipis de més de 8.000 habitants (3 guanyadors)
  • Categoria B*: Municipis de menys de 8.000 habitants (4 guanyadors) 

           * Els municipis de la Mancomunitat del Xarpolar participarà de forma conjunta

Seràn guanyadors aquells que major puntuació obtinguen, d'acord amb els següents criteris:

  • Increment dels kg de vidre respecte al mateix periode de l'any anterior.
  • Difusió del kit gràfic facilitat als Ajuntaments.
  • Altres activitats i iniciatives promogudes des dels municipis per a donar a conèixer la campanya i el repte.

 

Per a donar a conèixer la campanya es decorarà un contenidor de vidre per municipi amb la imatge de campanya, ubicat en una zona cèntrica i visible, que mostre entre la població la implicació del municipi i l'acceptacio del repte.

La campanya recorrerà els 37 municipis amb la "Furgo Recorre-Mundi", amb educadors ambientals d'Ecovidrio, entregant bolses reutilitzables per al reciclatge de vidre. Aprofitant esta visita faran entrega d'un miniglú a l'ajuntament.

 

Criteris de puntuació

  • Incrementar els kg de residus d'envasos de vidre en els iglús del municipi, respecte al mateix periode en l'any anterior.

***Serà requisit indispensable que els municipis igualen o incrementen la taxa de reciclatge de vidre respecte a l'any anterior per a poder optar al premi.

  • Difusió de la campanya per part dels Ajuntaments a través de les seues RRSS, així com també en la web municipal.

  • A més a més, es tindrà en compte la difusió de la campanya en espais publicitaris cedits, com ara cunyes de ràdio, spot TV, anunci en premsa o banner en premsa digital, obtenint cada espai publicitari cedit 10 punts, fins un màxim de 50 punts.

Per a la valoració de l'apartat de difusió realitzada pels Ajuntaments participants, es facilitarà un fitxa a cumplimentar per la persona de contacte de l'Entitat Local.

 

Els premis

Aquells municipis que obtinguen més puntuació, seràn els guanyadors de cada categoria i se'ls decoraran contenidors de vidre amb la imatge de campanya, adaptada a un disseny exclusiu de la localitat.

Compartir: