Cocentaina es posa en la pell de les persones sordes amb un taller de llenguatge de signes
Publicat el
Sota el títol «Tu signes?», aquest taller pretén acostar la cultura i el dia a dia de les persones sordes a la població general al llarg de diferents sessions amb les quals podrem descobrir aquesta realitat que ens envolta d’una manera lúdica i dinàmica.
Des de la Regidoria d’Universitat Popular de l’Ajuntament de Cocentaina, juntament amb la FPA Beniassent, s’ha organitzat un taller de llengua de signes sota el títol «Tu signes?» que serà impartit pel contestà Quique Camallonga, diplomat en llengua de signes per la Federació de Persones Sordes (FESORD).
El taller es desenvoluparà d’octubre a desembre al llarg de 12 sessions d’hora i mitja cadascuna fins a completar les 18 hores de formació en total. Tindrà un preu de 40 euros per al públic general i de 30 euros per als alumnes actuals de la FPA Beniassent.
Cal recordar que la matrícula ja està oberta i que les places són limitades. Els interessats en inscriure’s o en sol·licitar més informació, hauran de telefonar a la FPA Beniassent 96 553 36 52 - 96 553 36 50.
Segons Quique Camallonga, professor del taller, «en les classes no aprendrem únicament llengua de signes, també descobrirem com tractar amb les persones sordes i, sobretot, com posar-se en la seua pell. A més a més, explicarem quins són els reptes als quals s’enfronten cada dia com, per exemple, despertar-se sense escoltar el despertador. L’objectiu, en definitiva, és que, entre tots, podem comprendre’ls i fer-los la vida una mica més fàcil».
Per la seua part, Laura Seguí, directora de la FPA Beniassent, ha animat a inscriure’s en aquest taller i ha recordat que poden fer-ho de manera presencial «en l’horari de matrícula, el dimarts 10 de setembre de 9:30 a 13 hores i el dimecres 4 i 11 de setembre de 17 a 20 hores. No obstant això, també podeu telefonar o enviar-nos un correu o acudir en horari de secretaria. Trobareu totes les dades a la nostra pàgina web: https://portal.edu.gva.es/fpabeniassent/es/noticies-es/».
En paraules de Paula Sánchez, regidora d’Inclusió, Cohesió Social i Universitat Popular, «la nostra és una societat plural i diversa i, des de les institucions públiques, tenim l’obligació de fomentar la integració de tots i totes. Amb aquest taller, estem donant un pas més en la inclusió de les persones sordes difonent la seua realitat mitjançant un pilar fonamental de la humanitat com és llenguatge. En aquest cas, el llenguatge de signes, una ferramenta indispensable per a la comunicació que, espere, tinga una bona acceptació entre els assistents».