Plaça de la Vila 1, Cocentaina 03820, Alacant

96 559 00 51

castellano

Concerts

Concerts

PROGRAMA RESUMIT DE CONCERTS

1. DILLUNS 8 DE JULIOL 22h. PALAU COMTAL
Concert Inaugural: «Pulcinella» d'Igor Stravinski
Concert escenificat dirigit per Ignacio García-Vidal amb l'actriu Ana Hernández Sanchiz i els músics de l’Hesperian Symphony Orchestra (HSO)

2. DIMARTS 9 DE JULIOL 22h. PALAU COMTAL
Sheila Blanco: «Bioclàssics»

3. DIMECRES 10 DE JULIOL 22h. PALAU COMTAL
Concert per a tota la família amb Zarzuguiñol
«Princesos y cavalleras», una història medieval amb fragments de sarsuela

4. DIJOUS 11 de JULIOL 22h. PALAU COMTAL
«Les Arts amb tu». L'Orquestra de la Comunitat Valenciana a Cocentaina

5. DIVENDRES 12 JULIOL 20h. CENTRE CULTURAL EL TEULAR
Concert de Clausura. Orquestra del SENT-ME amb els xiquets i les xiquetes del SENT-MET

PREUS DE LES ENTRADES

Entrades soltes a concerts 1, 2, 3 i 4

7 €

Entrada al concert de clausura

gratuïta

Abonament als concerts 1, 2, 3 i 4

24 €

 -Els bons per 4 concerts es podran adquirir entre l'1 i el 21 de juny en entrades.cocentaina.es

  -Les entrades soltes es podran adquirir a partir del 24 de juny entrades.cocentaina.es

 -Els alumnes matriculats en el SENT-ME tenen incloses les entrades als concerts en el preu de la matrícula.

HORARIS DELS CONCERTS

DILLUNS 8

DIMARTS 9

DIMECRES 10

DIJOUS 11

DIVENDRES 12

22h Concert inaugural:

«PULCINELLA»

22h Concert Sheila Blanco: «BIOCLÀSSICS»

22h Concert en família:

«ZARZUGUIÑOL»

22h Concert clàssic:
«LES ARTS»

ORQUESTRA DE LA COMUNITAT VALENCIANA

20h Concert clausura:
ORQUESTRA SENT-ME i SENT-MET


PROGRAMA DETALLAT DE CONCERTS

DILLUNS 8 DE JULIOL 22h. Palau Comtal
Concert Inaugural: «Pulcinella», d'Igor Stravinski 

Concert escenificat, amb els músics de l’Hesperian Symphony Orchestra. Dirigit per Ignacio García-Vidal amb l'actriu Ana Hernández Sanchiz.

Quan Pulcinella trau el seu vell violí i comença a cantar i a tocar com tan sols ell sap fer, s’inicia la història que narra aquest conte musical per a tots els públics, en el qual música i paraula s'uneixen per a donar vida als seus personatges. 

L'obra és una adaptació d'Ana Hernández Sanchiz sobre el conte musical de Fernando Palacios de la suite Pulcinella, d'Igor Stravinski, en la qual el compositor rus va reinterpretar una obra del segle XVIII atribuïda a l'italià Pergolessi. La Commedia dell’Arte, la Itàlia del segle XVI i els divertits personatges generen un entretingut fil conductor per a escoltar una de les obres que va marcar l'origen d'una nova etapa en la Història de la Música: el Neoclassicisme. 

DIMARTS 9 DE JULIOL 22h. Palau Comtal
Sheila Blanco «Bioclàssics»

La reconeguda cantant de Salamanca, Sheila Blanco, presenta un repertori molt atractiu per al públic de qualsevol edat, format per algunes de les obres més populars de la música clàssica, com ara el famós primer moviment de la 5a Simfonia de Beethoven, la Marxa Turca de Mozart, el Bolero de Ravel o La Primavera de Vivaldi entre altres, on Sheila conta i canta amb sorprenent destresa i afinació aquelles conegudes melodies acompanyada al piano per Francesc Blanco.

DIMECRES 10 DE JULIOL 22h. Palau Comtal
Concert per a tota la família amb Zarzuguiñol «Princesos i cavalleres»”
«Això era i no era a Cocentaina…»

La companyia madrilenya Zarzugiñol ofereix un original format de sarsuela interpretada per ninots de guinyol de grandària humana, al costat de cantants reals al piano, adaptant la història al Palau Comtal de Cocentaina.

Un rei té dos fills i, tal com mana la tradició, el príncep s'està educant per a ser cavaller i ella per a ser princesa. El príncep té poca traça i no li agrada lluitar: prefereix ser dissenyador de moda. Ella s'avorreix amb les faenes pròpies d'una princesa i prefereix l'acció, el tir amb arc, muntar a cavall i somia amb ser un gran cavaller. La companyia Zarzuguiñol conjuga cantants lírics acompanyats de piano, els actors, titelles i Sarsuela en directe, per a contar aquesta obra: «Princesos i cavalleres», una entranyable història que parla de la igualtat i de la importància de la tenacitat i la constància per a aconseguir els teus somnis. En «Princesos i cavalleres» hi ha molta comèdia, sorpreses i música, on s'utilitza el joc i la implicació del públic, transportant-los a un món màgic mitjançant la transformació dels actors en els diferents personatges, els titelles i el nostre gènere líric: la Sarsuela.

DIJOUS 11 de JULIOL 22h. Palau Comtal
«Les Arts amb tu». Orquestra de la Comunitat Valenciana

Després d'haver-se presentat en anteriors edicions de SENT-ME COCENTAINA en formats cambrístics (orquestra de cordes, ensemble de metalls o recitals) per primera vegada arriba a Cocentaina l'Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV), orquestra resident del Palau de les Arts de València. Reconeguda com una de les millors orquestres espanyoles, l'OCV presenta a Cocentaina un repertori simfònic amb obres de Mozart, Haydn i Beethoven. Dirigida per Jaume Santonja.

DIVENDRES 12 JULIOL 20h. Centre Cultural El Teular
Concert de Clausura. Orquestra del SENT-ME amb xiquets i xiquetes del SENT-MET

SENT-ME COCENTAINA atorga als seus estudiants el concert més especial de la setmana, el de clausura. En un mateix escenari, s'uniran les energies de tots els professors, professores, xiquets, xiquetes i joves que durant una intensa setmana de convivència i aprenentatge han compartit l'experiència de treballar junts per a oferir un acte multidisciplinari, on apareixen la música, la dansa, les arts plàstiques i el cant.

Un concert per a acabar la 10a edició se SENT-ME COCENTAINA que simbolitza l'alegria d'aprendre, gaudir i caminar junts. Amb entrada gratuïta, és un espectacle obert a tothom. 

 

ARTISTES PARTICIPANTS EN EL PROGRAMA DE CONCERTS SENT-ME COCENTAINA 2024

Ana Hernández Sanchiz

Artista multidisciplinària, va realitzar els estudis musicals en el Conservatori “Pablo Sarasate” de Pamplona, la seua ciutat natal, on va obtindre la titulació en l'especialitat de Guitarra Clàssica. Posteriorment, s’especialitza en Educació Musical a la Universitat Pública de Navarra, on obté el Premi Fi de Carrera i el Màster en Gestió Cultural a la Universitat Oberta de Catalunya.

Compagina el seu treball com a actriu amb la didàctica musical, col·laborant com a assessora, creadora d'espectacles, narradora i dissenyadora de materials didàctics en els programes socioeducatius de prestigioses institucions musicals i culturals espanyoles i internacionals: Orquestra i Cor Nacionals d'Espanya, Simfòniques Nacionals de l'Argentina, Colòmbia i el Perú; Filharmònica de Luxemburg; Simfòniques de Tenerife, Sevilla, Navarra, Madrid, Bilbao o Castella i Lleó; Teatre Real, Teatres del Canal i Teatre de la Zarzuela de Madrid; Gran Teatre Nacional de Lima o Teatre Solís de Montevideo. Dirigeix i realitza el programa PINTASONIC© de l'Orquestra i Cors Nacionals d'Espanya des de la seua creació en 2014.

Sheila Blanco

Sheila naix a Salamanca on estudia piano clàssic i bel canto en el conservatori professional. Es llicencia en Comunicació Audiovisual en la Universitat Pontifica i després de finalitzar els seus estudis es trasllada a Madrid. Durant uns anys combina el seu treball com a periodista en ràdio i televisió amb la música fins que en 2009 decideix deixar de banda els mitjans i bolcar-se de ple a cantar, tocar i compondre mentrestant continua estudiant. En 2016 fitxa per Warner com una de les mentores del programa de televisió A capela (Movistar Plus) i col·labora en el programa de ràdio ¡Anda ya! (Los 40).

Sheila actualment realitza gires per tot el món amb el seu projecte poètic-musical "Cantando a las poetas del 27" en el qual, cantant i tocant el piano, ha posat música als poemes d'un grapat de poetes d'aquesta generació literària. Al seu torn, és la vocalista del trio de jazz Puro Gershwin amb el qual ha publicat un disc homònim al costat del pianista Federico Lechner i als guitarristes Chema Saiz, Israel Sandoval i Marcos Collado i és la vocalista de la Mad Sax Big band. Així mateix, col·labora en La Voz Kids (Antena 3) com a vocal coach des de la primera edició i en els programes de ràdio La Ventana, amb Carles Francino, i Sofá Sonoro, amb Alfonso Cardenal, de la Cadena Ser. 

Francesc Blanco 

El pianista mallorquí Francesc Blanco posseeix una extensa carrera com a concertista i educador. Ha actuat en solitari o acompanyant cantants solistes i orquestres. Ha publicat diversos CD recopilatoris de composicions d'autors mallorquins com Tintorer, Mas o Porcel, entre altres. En el camp docent ha sigut professor de piano, de música de cambra i acompanyament de cant en el Conservatori de Palma.

Zarzuguiñol

La companyia Zarzuguiñol S.L. es funda l'any 2007, amb l'objectiu d'acostar la Zarzuela a un públic familiar i mantindre aquest gènere musical viu entre les noves generacions. Per a poder acostar la Zarzuela als més xicotets i aconseguir que aquest gènere musical i teatral del nostre país mantinga tot el seu vigor amb les generacions futures, Zarzuguiñol proposa un innovador enfocament: unir la Zarzuela al món màgic dels titelles.

Des del seu inici, els seus creadors doten al projecte de la més alta qualitat de continguts i mitjans tècnics i visuals. Així mateix, músics i artistes de primera línia s'embarquen, des del principi, en aquest ambiciós i atractiu projecte.

Proposar un espectacle divertit, educatiu, cultural, on el públic participe activament i on es presente a grans i xicotets el meravellós món de la nostra Zarzuela, lligat al màgic món dels titelles.

Ignacio García-Vidal

Director d'orquestra, musicòleg i pedagog. Des del seu debut professional amb 24 anys al capdavant de l'Orquestra Filharmònica de Montevideo (l'Uruguai), Ignacio García-Vidal s'ha posicionat com un mestre d'enorme personalitat al capdavant d'importants orquestres en rellevants teatres del món com el Teatre Real de Madrid, el Teatre Colón de Buenos Aires, el Theatro Muniçipal do Rio de Janeiro, el Teatro Nacional Sucre de Quito, el Teatro Solís de Montevideo o el Théâtre National d'Alger. La seua intensa activitat l’ha portat a dirigir les principals orquestres espanyoles, com ara l'Orquestra Simfònica i Cor de Ràdio Televisió Espanyola, l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (Palau de les Arts) i les simfòniques de Bilbao, Tenerife, Navarra, Principat d'Astúries, ADDA d'Alacant o Granada. També ha dirigit les argentines Orquestra Simfònica Nacional Argentina, Orquestra Filharmònica del Teatre Colón de Buenos Aires, orquestres simfòniques de Salta, Córdoba, Rosario, Santa Fe, Mar del Plata, Tucumán i les brasileres Orquestra Sinfônica Brasileira i Orquestra Sinfônica do Theatro Nacional Claudio Santoro de Brasília, a més de l'Orchestre Symphonique National Algerienne (Algèria), Orquestra de la Ràdio Nacional de Kíev (Ucraïna) i les Filharmòniques de Würzburg, a Alemanya, Montevideo, a l'Uruguai, i Quito, a l'Equador, entre altres.

Hesperian Symphony Orchestra

L'Hesperian Symphony Orchestra sorgeix en 2020 com a resultat de diversos projectes orquestrals, entre els quals destaca el Cor i Orquestra Provincial de Jaén. Amb més de 150 actuacions en festivals i teatres de tot el territori espanyol i diverses gires a Portugal i la Xina, l'orquestra ha sigut reconeguda tant per la crítica com pel públic ("l'aclamada òpera 'Aïda', de Giuseppe Verdi, amb una espectacular posada en escena", VIVA JAÉN). 

L’HSO reuneix en l'actualitat en el seu equip artístic a prop de 70 professionals dirigits artísticament pel seu titular, el mestre Antonio Ariza. El mestre Antón García Abril va ser padrí i director convidat de l’HSO en els seus inicis. 

L’HSO ofereix al públic una experiència única de concert que fusiona la música amb elements audiovisuals i acosta la música clàssica a diverses audiències, de manera que uneix tradició i avantguarda per a brindar emocionants experiències musicals al seu públic. Amb aquesta proposta estètica, han oferit muntatges de "El Amor Brujo", de Manuel de Falla, òperes com "Aïda", de Giuseppe Verdi, i concerts simfònics-corals. L’HSO dinamitza l'espai musical andalús amb la posada en marxa del Festival "Jaén Suena a Ópera", que programa recitals, gales líriques i activitats divulgatives que han comptat amb la participació, entre altres, de Cecilio García (director de BaezaFest), Esteban Ocaña (director del Festival d'Úbeda) o Ignacio García-Vidal.

Les Arts

“Les Arts” organitza una programació musical exhaustiva de concerts de cambra a càrrec de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana i recitals del Centre de Perfeccionament, que comprén una gira al llarg del territori valencià durant els mesos de juny i juliol, sota el títol «Les Arts amb tu». 

L'Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) va ser fundada en 2006 per Lorin Maazel, el seu primer director musical. En poc temps, la formació titular del Palau de les Arts s'ha treballat un prestigi entre el públic i la crítica, i ha aconseguit un alt nivell artístic que la situa entre les millors orquestres d'Espanya i una de les més importants creades a Europa en els últims anys. Aquest reconeixement s'ha forjat també gràcies a la presència de Zubin Mehta en les primeres temporades, sobretot amb el recordat Anell wagnerià registrat en DVD, i a mestres de la talla de Riccardo Chailly, Andrew Davis, Valery Gergiev, Gianandrea Noseda o Georges Prêtre. A més, han sigut directors titulars de l'OCV Omer Meir Wellber, Roberto Abbado i Fabio Biondi, així com Ramón Tebar el seu principal director convidat. Des de setembre de 2021, el nord-americà James Gaffigan és el director musical de la formació, el qual assumeix l'obertura i la clausura de la temporada amb el Rèquiem de Mozart i el de Wozzeck, respectivament.







 

Compartir: