Plaça de la Vila 1, Cocentaina 03820, Alacant

96 559 00 51

castellano

BANC DE TERRES COCENTAINA

 

Qué és?

El Banc de Terres de Cocentaina és una iniciativa Municipal, amb la que s'intenta pal·liar l'abandó de les parcel·les rústiques i al mateix temps intentar donar solució a la creixent problemàtica agroambiental derivada de l'abandó dels camps, com ara la proliferació de plagues, rosegadors, erosió del sòl, degradació paisatgística, així com el no menys important risc d'incendi, contribuint d'esta manera al manteniment del paisatge agrari del terme municipal. La creació d'este Banc de Terres pretén incentivar als propietaris de parcel·les abandonades a la seua posada en cultiu a través de terceres persones, la qual cosa, a mig i a llarg termini, redundaria en una disminució dels problemes agroambientals anteriorment descrits.

 

Objectius

  • El desenvolupament d'un banc de terres permet la creació d'oportunitats d'ocupació i potència la figura del llaurador.
  • Promou l'exercici d'activitats econòmiques associades a l'agricultura.
  • Alternativament, ofereix la disponibilitat de sòl agrícola a aquells interessats a crear xicotets horts (d'autoconsum, d'oci, etc.).
  • És un instrument clau per al relleu generacional de la terra
  • Té com a objectiu principal establir un recurs contra l'abandó de les terres, per a generar un impacte positiu en els àmbits mediambiental, econòmic i social.

SOL·LICITUDS:

INFO:  965590051 EXT. 274

MAIL: adl@cocentaina.org

 

 

 

 

Compartir: